Knjižnica FFZG

Noć knjige 2021.

Jučer, 22. ožujka, obilježio se Dan planeta Zemlje i upozorilo se na njegovu dobrobit, a danas je (uz naše preporuke) idealan trenutak da u ovim neobičnim vremenima pomislite malo i na sebe i na svoju dobrobit.

Knjiga liječi, s tim će se složiti svaki knjigoljubac. Knjiga može opustiti, smiriti, oraspoložiti, pružiti utjehu, do suza nasmijati ili ganuti. Samo treba znati odabrati onu pravu za trenutnu boljku. I onda knjižničari, koji su, naravno, ujedno i knjigoljupci, dođu kao neka vrsta apotekara. Oni izdaju knjige na recept.

Tema ovogodišnje Noći knjige jest Ljekovita moć knjige. Stoga su knjižničari vaše knjižnice odlučili posegnuti za ljekovitim knjigama koje i sami “konzumiraju” i smjestiti ih na police Kućne apoteke knjižničara FF-a (na hrptu svake knjige nalazi se osobno ime knjižničara koji ju je preporučio). Ako vama zatreba doza smijeha, smirenja ili opuštanja, neka vam naša kućna apoteka posluži kao prva pomoć u liječenju vaše boljke.

Nešto vam se slova čine sitna? Imamo rješenje i za tu boljku: samo kursorom klizite preko slike i ne naprežite svoje oči :)

Autori: knjižničari Knjižnice FF-a

Autorica plakata: Katarina Starčević