Poezija naših studenata

SVJETSKI (TJE)DAN POEZIJE

Svjetski dan poezije obilježava se 21. ožujka, a mi smo ga poželjeli proslaviti s vama!

Povodom toga, pozvali smo studente koji se bave pisanjem poezije da nam pošalju svoje pjesme. Zahvaljujući dobrom odazivu na pjesnički natječaj, Svjetski dan poezije produžili smo na cijeli tjedan te smo svaki dan posvetili pjesmama jednog ili dvaju pjesnika/pjesnikinja.

Osim na društvenim mrežama i blogu gdje smo objavili pristigle uratke, (tje)dan poezije obilježili smo i u fizičkom obliku. Tako smo u prizemlju Knjižnice postavili izložbu novijih izdanja hrvatskih pjesnika te izložili izbor pjesama naših studenata pristiglih na pjesnički natječaj.

Još jednom zahvaljujemo svima na poslanim pjesmama i sudjelovanju! Budući da smo prikupili lijepi broj vrlo zanimljivih pjesama, odlučili smo ih predstaviti u obliku male zbirke pjesama, tj. pjesmarice. Pjesmaricu u PDF izdanju možete preuzeti na linku: https://kblog.ffzg.unizg.hr/wp-content/uploads/2023/03/Pjesmarica-1-2.pdf.

Izbor pjesama možete pročitati u nastavku, a za slučaj da želite doista uživati u poeziji, ispod svake pjesme nalazi se i audio verzija.



Pjesme priredile: Žana Maksimović, Ana Kužnar, Petra Kos, Katarina Starčević

Izložbu postavile: Petra Kos, Ana Kužnar, Sanja Kovačević (odabrala knjige)

Društvene mreže vodile: Ivana Kukić, Ana Kužnar, Katarina Starčević

Zbirku pjesama dizajnirala: Katarina Starčević

Pjesme čitala: Željka Salopek