Naslovna,  Prstohvat preporuka

Noviteti u rujnu

Audio verzija članka

Rujan nam je donio obilje novih knjiga koje su stigle u Knjižnicu, pripremajući vas za uzbudljive čitateljske avanture u (uskoro) jesenskim danima. Ovaj mjesec, potrudili smo se osigurati širok spektar žanrova i tema kako bismo zadovoljili različite ukuse i interese, uživajte!

Ispod fotografije naslovnica nalazi se kat na kojem se knjiga nalazi te njezina signatura.


Đorđe Balašević, Jedan od onih života

Roman prati glavnog protagonista Petraša tijekom jeseni 1991. u vrijeme rata, raspada SFRJ i mobilizacije. Petraš je rastrgnut zbog neuzvraćene ljubavi i izbjegavanja odlaska na front, a o njemu ovisi i sudbina brata njegove djevojke, Mađara koji bježi iz zemlje.

3. kat, D06.1 BAL j


Astrid Lindgren, Pipi Duga Čarapa

U Knjižnicu je u rujnu stiglo najnovije izdanje dječje knjige Pipi Duga Čarapa s izvornim ilustracijama Ingrid Vang Nyman! Riječ je o prvom cjelovitom hrvatskom prijevodu koji obuhvaća sve tri priče – Pipi Duga Čarapa, Pipi Duga Čarapa odlazi na brod i Pipi Duga Čarapa na Južnome moru. Za skandinaviste (i sve ostale koji se tako osjećaju) dostupno je i originalno izdanje na švedskom jeziku.

4. kat, EJ02.3 LIN p-hrv

Haska Šijan, Iza leđa

Glavni protagonisti, Marta i Maks, mladi su milenijalci koji uživaju u udobnom građanskom životu bez previše stresa. Međutim, situacija se drastično mijenja kada Maks odlazi u vojsku nakon poziva mobilizacije. Marta se trudi ispunjavati očekivanja društva i svojih najbližih, pokušavajući se nositi s odlukom Maksa da ode u rat, što joj nikako ne ide od ruke.

3. kat, D13.1 ŠIJ i

Jonah Berger, Magic words

Gotovo sve što radimo uključuje riječi. Riječi su način na koji komuniciramo i povezujemo se. Čak se i naše misli temelje na jeziku. No, određene riječi ipak imaju veći utjecaj od drugih. Bolje su u mijenjanju mišljenja, privlačenju publike i poticanju akcije. Koje su to čarobne riječi i kako možemo iskoristiti njihovu moć doznajte iz knjige Magic words.

1. kat, BC01.12 BER m

Fabrizio Benedetti, Placebo effects

Radi se o prvoj knjizi koja tumači da postoje mnogi učinci placeba prisutnih u različitim medicinskim stanjima. Osim toga, u posebnom je fokusu psihosocijalni kontekst koji je ključan za placebo učinak. Na primjer, ono što liječnik kaže pacijentu te stav i mišljenja pacijenta mogu uvelike utjecati na placebo učinak.

1. kat, BC08.05 BEN p







Ako je knjiga koju želite pročitati već posuđena, savjetujemo da ju rezervirate na našem online katalogu (KOHA).

*fotografije i dio teksta preuzeti sa stranica izdavača