Naslovna,  Prstohvat preporuka

Noviteti u veljači

U veljači smo dobili zanimljive novitete koje s nestrpljenjem dijelimo s vama. Između stranica ovih svježih izdanja čeka vas raznolik svijet, prilagođen različitim ukusima i interesima. Evo nekoliko preporuka koje smo odabrali za vas.

Ispod fotografije naslovnica nalazi se kat na kojem se knjiga nalazi te njezina signatura

Richard Flanagan, The living sea of waking dreams

U svijetu neprestanog požara i sve većeg izumiranja, Annina majka umire, a ona to ne može prihvatiti. Osuđena na život od samilosti vlastite djece, majka sve više bježi kroz prozor bolničke sobe u vizije užasa i radosti. Kada Anin prst nestane, a nekoliko mjeseci kasnije i njezino koljeno, i Anna osjeća privlačnost prozora. Počinje shvaćati da oko nje i drugi nestaju na sličan način, ali nitko drugi to ne primjećuje.

5. kat, FA10.3 FLAN L

Christian Guay-Poliquin, Lelujave sjene

Nedostatak struje u nepoznatom području dramatično mijenja život zajednice. Ljudi napuštaju naselja i odlaze u prirodu radi boljih izgleda za opstanak. Glavni lik, iscrpljen i oslabljen, luta kroz gustu šumu tražeći svoju obitelj koja se smjestila u kolibi na jezeru. Na svom putovanju pridružuje mu se Olio, tajanstveni dječak koji je izgubio roditelje. Njihov put obiluje prijetnjama, ali i nadom da će stići do cilja.

5. kat, FE01 GUA l

Alice Zeniter, Umijeće gubljenja

Ali, Hamid i Naïma pripadaju tri različite generacije jedne alžirske obitelji koja je nakon završetka rata 1962. bila prisiljena napustiti Alžir i preseliti se u Francusku. Ali živi u vječnoj sadašnjosti, koja za druge izgleda kao prošlost, Hamid živi u vječnoj budućnosti, odričući se i prošlosti i sadašnjosti, dok Naïma postepeno prihvaća prošlost u kojoj pokušava razjasniti svoj kompleksni identitet koji se prelamajući oblikuje.

4. i 5. kat, EC09 ZEN U / FE01 ZEN u

Sophie Daull, U kamenom koritu

Glavna protagonistica gostuje na televiziji zbog promocije svoje prve knjige, ne znajući kako će to uznemiriti čovjeka kojeg nikad nije upoznala, a koji je odslužio kaznu za zločin iz prošlosti. Spisateljica je kći njegove žrtve. Počinje odbrojavanje do sudbonosnog susreta u atmosferi koja je istovremeno banalna i opresivna.

5. kat, FE01 DAUL u

Đuro Sudeta, Šumori stari hrast : u spomen na 120. obljetnicu pjesnikova rođenja

Zbirka pjesama Đure Sudeta, objavljena povodom 120. godišnjice pjesnikova rođenja, predstavlja značajan pregled njegova književnog opusa i selekciju nekih od njegovih najznačajnijih ili do sada manje poznatih pjesama.

5. kat, FF00.1 SUD š

Ako je knjiga koju želite pročitati već posuđena, savjetujemo da ju rezervirate na našem online katalogu (KOHA).

*fotografije i dio teksta preuzeti sa stranica izdavača