Knjižnica FFZG,  Naslovna

ULOVLJENI U… ČITANJU!

Prije nego što nam svibanj izmigolji iz prstiju, „redakcija‟ našeg bloga odlučila je zabiti svoje nosove u knjige. :)

Nije da to inače ne radimo, radimo, radimo, knjižničari uvijek nekako vole te knjige (:)), ali u svibnju nos u knjizi dobiva još jednu dimenziju. Naime, cijeli je svibanj posvećen strasti za čitanjem. Davne je 1999. godine odlučeno da se to gubljenje u stranicama, nestajanje u svjetovima koje su za nas izmaštali pisci, ta zanesenost divnim i velikim idejama, očaranost neponovljivim sklopovima rečenica – mora proslaviti. I tako je Udruženje američkih izdavača (Association of American Publishers, AAP) podržalo „pokret‟ Get Caught Reading te je svibanj postao mjesec slavljenja čitanja!

Get Caught Reading podupiru mnoge organizacije i ustanove, kao i slavne osobe koje to čine objavljivanjem fotografija sebe – s knjigom u ruci, nosom u knjizi :).

Službena internetska stranica pokreta čitanje slavi cijelu godinu te se na njoj mogu pronaći posteri glumaca, pjevača, sportaša, pisaca, pa i književnih, animiranih i drugih izmišljenih likova ulovljenih u čitanju (neki od poznatijih su Mayim Bialik (Amy iz Teorije velikog praska), Charlie Brown, Neil Gaiman, Alicia Keys, Keira Knightly, Yoda – i Djed Mraz).

Pa se tako i mi dadosmo uloviti u čitanju! Nismo slavni, ali volimo čitati pa podržavamo ovaj pokret s nosovima u knjigama – stvarno i preneseno :)

Autorica teksta: Katarina Starčević