Naslovna,  Prstohvat preporuka

Noviteti u rujnu

Ususret novoj akademskoj godini, s veseljem vam predstavljamo rujanske novitete. Od inspirativnih romana do uzbudljivih fikcija, naši novi naslovi će vam pomoći da se pripremite za izazove koje donosi novi semestar. Ovaj mjesec predstavljamo lagano štivo koje će vam biti pomoći zaboraviti na studij i biti izvrsno društvo u slobodnom vremenu!

Ispod fotografije naslovnica nalazi se kat na kojem se knjiga nalazi te njezina signatura.

Sanela Mihalić, Pedeset

“Pedeset” je obiteljski dnevnik majke koja na pedeseti rođendan prima kćerkin poklon – pedeset poruka koje slave prethodne generacije. Knjiga istražuje radosti, tuge i rutine obiteljskih odnosa u tranzicijskom razdoblju devedesetih, nudeći dirljiv uvid u generacijski prijelaz i osobno suočavanje s vlastitim životom. Ova knjiga pruža introspektivan pogled na obiteljsku dinamiku i promjene kroz vrijeme.

3. kat, D08.1 MIH p

Aleksandar Hemon, Bejturan i ruža

U lipnju 1914. godine, nadvojvoda Franz Ferdinand dolazi u Sarajevo, dok apotekar Rafael Pinto ne sluti da će svijet ući u rat. Kroz brutalnost rata, Pinto i njegov zaštitnik i ljubavnik Osman bježe iz rovova i suočavaju se s opasnostima, putujući sve do Šangaja. Njihova povezanost i izazovi kroz koje prolaze putem, pomažu im preživjeti neizvjesnosti ratnog doba.

3. kat, D08.1 HEM b

Dušan Šarotar, Zvjezdana karta

“Zvjezdana karta” Dušana Šarotara prati život Franca Schwarza, židovskog trgovca u Prekomurju, čije nade za bolji život obitelji blijede uslijed nadolazeće tragedije Drugog svjetskog rata. Kroz melankoličan prikaz života u turbulentnim vremenima, roman istražuje sudbine pojedinaca i obitelji suočene s povijesnim promjenama i tragedijama.

3. kat, D07.1 ŠAR zv

Zdravka Evtimova, Ista rijeka

Roman “Ista rijeka” istražuje Staro Selo, mjesto u kojem kao da je vrijeme stalo. Radnja prati tri sestre – Saru, Pirinu i Ljubu – koje se suočavaju s nemogućnošću napuštanja Starog Sela. Sara očarava ljude, Pirina se povlači u sebe, a Ljuba nalazi utjehu u knjigama, dok se ostatak sela gubi u nasilju i bijegu u obližnju kafanu. 

3. kat, D11.1 EVT i

Ako je knjiga koju želite pročitati već posuđena, savjetujemo da ju rezervirate na našem online katalogu (KOHA).

*fotografije i dio teksta preuzeti sa stranica izdavača