Naslovna

Pozdrav knjigoljupci!

Još jednom dobro nam došli! Ovaj put od rubrike Knjigoškic!

Nadamo se da ćete uživati u ovom blogu jednako kao što mi uživamo stvarajući njegov sadržaj samo za vas! A budući da smo odabrali ovako poseban datum da bismo vam predstavili naš blog, imamo i jednu zanimljivost koja će savršeno upotpuniti cijelu stvar!

Dakle, ako niste znali…

14. veljače ili Valentinovo je ujedno i Dan ljubitelja knjižnica! Inicijativa je to koju su započeli u Australiji, točnije, službeni naziv je Library Lovers Day, a obilježava se kao inicijativa Australian Library and Information Association.

U Britaniji su otišli i korak dalje pa su odlučili da cijela veljača bude posvećena ljubiteljima knjižnica, tako je nastao Library Lover’s Month.
Nama se isto tako sviđa da cijeli mjesec pretvorimo u mjesec ljubavi pa ćemo vam ostaviti vremena za kreativnost!

Obilježavanje ovog mjeseca zamišljeno je kao prilika da iskažete malo ljubavi prema svojoj knjižnici i doprinesete učvršćivanju njezinog značaja u široj javnosti. Knjižnice danas više nisu samo prostor u kojemu se čuvaju knjige i gdje samozatajni knjižničari s naočalama na nosu prijekorno gledaju u vas kad kasnite s vraćanjem… U današnje vrijeme dio smo društva, a u našem slučaju, dio smo akademske zajednice, studentskog i profesorskog života i pratimo vas kroz sve faze vašeg rada i studiranja.
Potreba i volja da vam se i na ovaj način približimo nastala je jer smatramo da vam možemo pružiti još više i potaknuti vas da i dalje zajedno rastemo i da pomoću nas gradite svoje znanje i svjetonazore.
Zato, bez straha i ustručavanja, podijelite s nama zašto smo važan dio vašeg studiranja, rada i društvenog života!

Fotografirajte se na svojem najdražem mjestu u Knjižnici, pokažite nam svoju najdražu knjigu, recite što volite kod nas i koji su vaši dojmovi općenito!

Do kraja veljače postajte fotografije na našu Facebook stranicu i na Instagram uz obavezne heštegove: #mjesecljubiteljaknjiznica #volimknjiznice #knjiznicaffzg #ffzg #knjiznicafilozofskogfakultetauzagrebu #volimknjige #volimcitanje #volimknjiznice #valentinovo2017

autorica teksta: Ivana Kukić