Naslovna,  O knjigama i knjižnicama!,  Prstohvat preporuka

Projekcija dokumentarnog filma „Bibliocikliranje“

Knjige i zdrav život, iako naizgled ne baš spojiva kombinacija, motivi su odličnog projekta pod nazivom „Bibliobicikliranje.“

Projekt je pokrenut u sklopu kolegija Upravljanje informacijama i znanjem Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta.

Glavni cilj projekta je  popularizacija čitanja, knjižnica i bibliotekarstva, ali i zdravog načina života i bicikliranja, a usmjeren je prvenstveno na mlađu populaciju.

2014. godine bicikliralo se od Zagreba do Splita te se na putu u gradskim knjižnicama (posebice manjih mjesta) djeci ponudilo mnoštvo sadržaja, a u istima su 2015. uživala djeca u četiri istarska grada.

Sve aktivnosti projekta, uključujući i putovanje biciklima i same radionice snimane su kako bi dokumentarni film ugledao svjetlo dana i dodatno promovirao ovaj hvalevrijedan projekt.

Pridružite nam se na projekciji, uživajte u filmu i dajte podršku sudionicima projekta. Očekujemo vas 1. ožujka u Konferencijskoj dvorani (2. kat Knjižnice Filozofskog fakulteta) s početkom u 17. 00 sati :)

autorica teksta: Lucija Klanac