Naslovna,  Prstohvat preporuka

Ako jedne zimske noći…

…neki ljubitelj filmova poželi božićni film, najbolje se opskrbiti na vrijeme da ga ta noćna žudnja ne snađe – neopremljenog!

U svojoj „videoteci“ volimo i imamo klasike, takvi smo vam mi, nostalgični i zaljubljeni u vrijeme Hepburnica, Newmana, Tracyja, Cagneyja, Bogarta, Gablea, Bacallice, Merlinke… oh, ta dobra stara vremena!

Tom ljubitelju filmova i njegovoj žudnji možemo udovoljiti dvama „oldies but goldies“ božićnim filmovima i još jednim „oldies but goldies“ nebožićnim filmom jer ima (nas) nekih koje već  melodije starih pjesama, divno izrežirane filmske scene krasnih haljina nekog prošlog vremena i onaj nekako uglađeni način komuniciranja asociraju na film koji gledaš s upaljenim lampicama na boru.

 

SVE ŠTO NEBO DOPUŠTA (ALL THAT HEAVEN ALLOWS)

r. Douglas Sirk

Pogrešna ljubav između imućne udovice i njezinog vrtlara, poljupci skriveni od snijega i drugih, kupnja božićnog bora, zabava… Svi sastojci za ušuškati se pod dekicu dok vam i samima vani pada snijeg i stisnuti „play“.

 

MALE ŽENE (LITTLE WOMEN)

r. George Cukor

Nakon što pročitate ovu divnu knjigu i poželite biti kao odlučna Jo, romantična Amy, nježna Beth ili lijepa Meg , pogledajte kako su ih na filmu utjelovile Katharine Hepburn, Joan Bennett, Jean Parker i Frances Dee.

 

HAS ANYBODY SEEN MY GAL?

r. Douglas Sirk

Možda nema Božića ili blagdana, ali ima charlestona, pjesme i smijeha – i to u neograničenim količinama. Pa ljubitelji filmova, za veselu večer i dobar san – znate što vam je činiti!

 

Autorica teksta: Katarina Starčević