Naslovna,  Prstohvat preporuka

Božić dolazi :)

Dragi naši!

Želimo vam da Božić dočekate sretni, veseli i siti, ali isto tako želimo da „ostanete u formi“ i pročitate knjigu ili dvije koje imaju neke dodirne točke s „the most wonderful time of the year“.

Slijedi naša preporuka:

1. Charles Dickens. Božićna pjesma.

Ne nasjedajte na „lakši način“ i ne gledajte silne ekranizacije ovog klasika. Ako se knjižničari groze neke rečenice onda je to: “Ali postoji film!“. Učinite sebi i nama uslugu i pročitajte ovu krasnu i kratku knjigu!

 

2. Louisa May Alcott. Little women.

“Božić neće biti Božić bez poklona“, gunđala je Jo ležeći na tepihu.

Ako se i vi slažete s ovom izjavom (ne morate lagati, razumijemo) i mislite da bi knjiga o četiri sestre koje odrastaju za vrijeme Američkog građanskog rata bila odličan materijal za popodnevno čitanje trk na peti kat najljepše knjižnice!

 

3.  Helen Fielding. Bridget Jones’s diary : a novel.

Znamo. Gledali ste  Bridget jednako često kao što ste gledali Kevina koji je ostao sam u kući. Znate napamet scenu s džemperima, navijali ste za Marka Darcyja i zgražali se nad ljigavim izjavama Daniela Cleavera. Ako ste se na dogodovštine smotane Bridget smijali od srca, pročitajte knjigu i smijte se još jače. Znamo da postoji film. I mi smo ga gledali :)

Uživajte u blagdanima, dobro se odmorite i uživajte u čitanju  :)

 

Autorica teksta: Lucija Klanac