Naslovna

SRETAN NAM 6. ROĐENDAN!

6 nam je godina već!

2017. godine odlučeno je da pokrenemo blog knjižničara Knjižnice FF-a i donesemo vam zanimljiv, zabavan i koristan sadržaj. Uživamo u procesu stvaranja i nadamo se da smo djelić toga prenjeli i vama!

Iza svih ovih slova i fotografija mašu vam: Katarina, Vanja, Melanija, Petra, Ana, Iva, Lucija, Irena, Višnja i Ivana.

https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M

Valentinovo 2023.!

Nismo zaboravili, ipak je 14. veljače najpoznatiji po tome što se obilježava Dan sv. Valentina ili Dan zaljubljenih!

Mi, osim što volimo naše knjige, volimo i naše korisnike tako da smo ovaj dan obilježili u svom stilu, knjigama i zabavnim sadržajima koje možete pronaći u prizemlju Knjižnice u prostoru ispred liftova.

Usput, smatra se da je najstarija čestitka za Valentinovo napisana davne 1415. godine. Napisao ju je Karlo Orleanski svojoj supruzi Bonne dok je bio zarobljen u Londonskom tornju.

Čestitka je bila napisana u obliku pjesme:

My very gentle Valentine,

Since for me you were born too soon,

And I for you was born too late.

God forgives him who has estranged

Me from you for the whole year.

I am already sick of love,

My very gentle Valentine.

Preuzeto s: https://www.history.com/news/historys-oldest-known-valentine-was-written-in-prison

Jeste li znali, u nekim zemljama se ne obilježava Valentinovo, zabranjeno je iz vjerskih razloga. To su Uzbekistan, Turkmenistan, Malazija, Saudijska Arabija, Indonezija, Iran i Pakistan.

Bilo kako bilo, mi smo se poveli za Snoopyjem i izrezali puno srdaca. Jedno za svaki dan. Da se nađe kad nekome zatreba.

Međunarodni dan razmjene knjiga

Međunarodni dan razmjene knjiga obilježava se diljem svijeta 14. veljače, a predstavlja volonterski projekt kojim se želi potaknuti djecu i odrasle da više čitaju i kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.

U slučaju da imate knjige koje biste htjeli razmijeniti, Valentinovo je pravi dan da se povežete s nekim od prijatelja ili stvorite novo poznanstvo i razmjenite knjige!

Piše: Ivana Kukić