Naslovna,  Prstohvat preporuka

Noviteti u siječnju

Audio verzija članka

U nastavku donosimo preporuke najzanimljivijh noviteta koji su u siječnju stigli u našu Knjižnicu.

Spoiler alert – knjige nisu dio ispitne literature! :)

Ispod fotografije naslovnica nalazi se kat na kojem se knjiga nalazi te njezina signatura.

Tamara Bakran, Pjesnikinja – švelja
3. kat, D05.1 BAKR p

Zbirka pjesama Pjesnikinja – švelja savršeno dočarava osjećaje kojima čovjek cijeli život teži, a to su spokoj i pomirenost sa životom. Autorica s ljubavlju prihvaća osjećaje tuge i straha koji su u životu neizbježni jer upravo oni izgrađuju osobu i obogaćuju životno iskustvo.




René Freund, Dvotjedni date
5. kat, FB02.1 FRE d

Ljubitelje Valentinova oduševit će ovaj humoristični ljubavni roman koji portretira pomalo drugačiju ljubav, a to je „moderna“ ljubav 21. stoljeća, ovisna o društvenim promjenama i modernoj tehnologiji. Tako je tematika romana upravo ljubav u doba koronavirusa, a glavni likovi upoznaju se putem Tinder aplikacije za upoznavanje.

https://mvinfo.hr/knjiga/15525/dvotjedni-date




Ocean Vuong, On Earth we’re briefly gorgeous
5. kat, FA01.01 T.VUO O

Knjiga je pisana kao pismo sina majci koja ne zna čitati. Roman razotkriva obiteljsku povijest i korijene glavnog lika. Govori o kulturi i životu u Vijetnamu, utjecaju rata i siromaštva te borbi obitelji da stvori novu budućnost.

https://www.penguin.co.uk/books/439002/on-earth-were-briefly-gorgeous-by-ocean-vuong/9781529110685



Edit Glavurtić, Jagode i papar
3. kat, D05.1 GLAVU j

Autorica kroz osam priča prodire u svakodnevicu svojih likova te prikazuje složenost međuljudskih odnosa i intimnih veza. Čitanjem uranjamo u priče sretnih i manje sretnih parova, a poseban naglasak je na kompleksnim osjećajima prisutnim u ljubavnim odnosima koje ponekad nije lako izraziti.

https://www.ljevak.hr/edit-glavurtic/28236-jagode-i-papar.html


Jeffrey Pfeffer, 7 rules of power
1. kat, BC10 PFE s

Jeffrey Pfeffer kroz istraživanja iz društvenih znanosti dolazi do „7 pravila moći“ koja opisuju kako napredovati u povećanju vlastite moći. Knjiga služi kao priručnik za poboljšanje vlastitih sposobnosti, s posebnim fokusom na postizanje pozitivnih promjena u vlastitom životu, ali i u životima drugih.

Piše: Ana Kužnar

Tekst čitala: Željka Salopek

*fotografije i dio teksta preuzeti sa stranica izdavača