Naslovna,  Prstohvat preporuka

Noviteti u studenomu

Studeni nam je, osim hladnoće, donio i niz prinova: od uzbudljivih krimića do duhovitih životnih priča. Prošećite našim policama, istražite svježe dodane naslove i pronađite svoju sljedeću omiljenu knjigu. 😊

Ispod fotografije naslovnica nalazi se kat na kojem se knjiga nalazi te njezina signatura.



Emmi Itäranta, Sjećanje vode

U svijetu nakon ekoloških katastrofa, sedamnaestogodišnja Noria Kaitio postaje majstorica čaja, čuvajući tajnu o izvorima svježe vode u društvu gdje je voda najvažniji resurs, a njezina zlouporaba kažnjava se smrću. Noria se suočava s izborom između očuvanja tradicije predaka ili istraživanja Izgubljenih zemalja sa svojom prijateljicom Sanjom.

4. kat, EJ42.1 ITA s

Olga Ravn, Zaposlenici

Zemlja je nestala, a Brod je postao stanište za ljude i humanoidna bića koja proizvode robu za veliku, anonimnu korporaciju. No, neobični artefakti pronađeni na obližnjem planetu počinju izazivati bolna prisjećanja na život na njihovom izgubljenom planetu. U humanoidima se bude ljudske emocije, zbog čega dolazi do smanjene produktivnosti i moguće revolucije.

4. kat, EJ22.1 RAV z

Emmi Itäranta, Tri jabuke s neba pale

U selu Maran, pedesetosmogodišnja udovica i knjižničarka Anatolija Sevojanc, uvjerena da ima neizlječivu bolest, priprema se za smrt. Tako se „udobno smjestila na jastuke, prekrižila je ruke na prsima, duboko udahnula i zatvorila oči“. Iznenada joj se na vratima se pojavi prosac, pokrećući nesvakidašnju priču.

3. kat, D12.1 AGA t

Robert Galbraith, Srce crno kao tinta

Robert Galbraith pseudonim je J. K. Rowling, autorice slavnog serijala o Harryju Potteru. „Srce crno kao tinta“ kriminalistički je roman o privatnom detektivu Cormoranu Strikeu i njegovoj suradnici Robin. Radi se o šestoj knjizi u serijalu, a prethodni nastavci su: Zov kukavice, Dudov svilac, Karijera zla, Smrtonosno bijelo i Nemirna krv.

4. kat, EC05 ROW SR

Robert Perišić, Brod za Issu

Roman „Brod za Issu“ Hrvatsko Društva Pisaca proglasilo je za najboljom knjigom 2023. godine. Knjiga prati priču protagonista Kalija, roba iz Sirakuze. Prikazana je grčka kolonizacija današnjeg otoka Visa i osnivanje prvog grčkog polisa na njemu. Istražuje se svijet Mediterana te se postavljaju pitanja o nastanku, povijesti i mitovima ovog područja.

3. i 4. kat, D05.1 PERI b; EC14 PER B

Ako je knjiga koju želite pročitati već posuđena, savjetujemo da ju rezervirate na našem online katalogu (KOHA).

*fotografije i dio teksta preuzeti sa stranica izdavača