Prstohvat preporuka

Proljetne audio preporuke

Ovo proljeće je sa sobom donijelo mnoge promjene. Jedna od njih jest da je vaša i naša knjižnica, nažalost, zatvorena. No, ipak, da ne biste bili zakinuti za opuštajuće štivo pobrinule su se audio knjige. Kolegica Elvira je u svom članku https://kblog.ffzg.unizg.hr/2020/03/30/ucite-obrazujte-se/ navela besplatne izvore koji nude iste. Tamo, uz ostale, možete pronaći i sljedeće knjige:

Ponos i predrasude, Jane Austen – u središtu ovog romana je obitelj Bennet; majka, otac i petero kćeri za koje njihova majka ima samo jednu misiju – bogato ih udati.
Elizabeth, glavna junakinja, ne dijeli majčine planove za svoju budućost i razvija osjećaje prema Fitzwilliamu Darcyju, iako je u početku njihova poznanstva puna predrasuda prema njemu. Izvrstan roman poslušajte na : https://stories.audible.com/pdp/1094121339?ref=adbl_ent_anon_ds_pdp_pc_pg-1-cntr-0-15

Harry Potter i Kamen mudraca, J. K. Rowling – prva knjiga o malom čarobnjaku koji se uz pomoć prijatelja bori protiv zlog Voldemorta. Iako je većina nas pročitala (sve) knjige i pogledala filmove, Harry Potter nikada ne može dosaditi i zanimljivo je poslušati audio verziju. Audioknjiga je također dostupna na španjolskom, talijanskom i njemačkom jeziku.
https://stories.audible.com/pdp/B017V54W6O?ref=adbl_ent_anon_ds_pdp_pc_cntr-0-0

Moby Dick, Herman Mellvile – priču pripovjeda Ishmael, mornar koji je slijedio kapetana Ahaba u njegovoj potrazi za Moby Dickom, bijelim kitom koji mu je odgrizao potkoljenicu.
Knjiga koja je postala znamenito djelo američke književnosti izvrsno opisuje odnos čovjeka i prirode, ali i koliko je čovjek spreman daleko ići zbog osvete.
https://stories.audible.com/pdp/B0036N9OKA?ref=adbl_ent_anon_ds_pdp_pc_pg-1-cntr-0-5

Neobična priča Benamina Buttona je kratka priča F. Scott Fitzgeralda prvi put objavljena 1922. godine. Benjamin je rođen kao starac koji kroz godine postaje sve mlađi što ga dovodi u neobične i komične situacije.
https://stories.audible.com/pdp/B008CPW1FC?ref=adbl_ent_anon_ds_pdp_pc_pg-1-cntr-0

Autorica: Lucija Klanac