Prstohvat preporuka

Movember – knjižničarsko izdanje

Movember je godišnji pokret koji u fokus stavlja muško zdravlje te poziva muškarce da tijekom studenog puste brkove. Pokrenut je 2003. godine u Australiji s ciljem informiranja muškaraca o prevenciji i liječenju raka prostate, raka testisa i suicidalne depresije.

Kako bismo i mi ukazali na važnost muškog zdravlja pripremili smo za vas citate, činjenice o brkovima, poznate „brkonje“ i preporuke.

Svakako bacite oko i na „Što je muškarac bez brkova“, roman Ante Tomića po kojem je Hrvoje Hribar 2005. godine snimio romantičnu komediju. Dalmatinska Zagora, mlada udovica i svećenik,  mladi haiku pjesnik koji je zaljubljen u kćer „gastarbajtera“ koji se odlučio vratiti i mnogo zavrzlama koje će vas nasmijati.

Naravno, mi imamo knjigu, ali ako ulovite film (hvala HRT na reprizama) uživajte u dobroj radnji, razrađenim likovima i nezaboravnoj rečenici Zrinke Cvitešić:“Ja kupila brdo od babe!“

Nekako nam se čini da najviše brkonja možemo naći u ruskom realizmu, a kako bismo to i dokazali predstavljamo fotografije tri najimpresivnija brka – Dostojevski, Tolstoj i Čehov! :)

Čitajte, pazite na sebe i svoje najmilije i naravno, pratite naš blog :)

Autorice teksta i postera: Lucija Klanac, Katarina Starčević